Viime viikolla oli vieraita yökylässä ja mikäs sen parempi syy leipoa. Ekaksi illaksi tehtiin jauhelihapiirakkaa. Pohja on valmista Sunnuntain ruistaikinaa, täytteenä paistettua, hyvin maustettua jauhelihaa, ananasta, juustoraastetta ja muna-kermaseos. Tämä oli todella hyvää, tosin tekisin ehkä jollain muulla kuin ruispohjalla...

1246295975_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten, koska meillä viime aikoina on ollut raparperia ihan kaikessa, on sitä tälläkin kertaa. Eli hilloraitakakku raparperihillolla. Alkuperäinen ohje Anni-Helenan leivontakirjasesta, jonka olen saanut kummitädiltäni joskus pienenä.

1246296088_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hilloraitakakkuun meni vain puolet kermapurkista, joten toiselle puolelle piti kehittää käyttöä. Niinpä tein Hanna tädin kakkuja pitkästä aikaa. Ihania! Ohje oli perus kotiruokakirjasta.

1246296157_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja viimeisenä banaanitorttu, jonka ohje on Hellapoliisin . Muutin sen verran kuorrutusta, että laitoin siihen tomusokeria ja maustamatonta tuorejuustoa + banaaniaromia. Ihan hyvää tämäkin oli, ehkä vähän liian makeaa...

1246296336_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viikonloppuna neuleet edistyi taas vähän. Vihervaaran hiha on nyt siinä vaiheessa, että seuraavaksi tulee lisäykset ja koukulla on tyttövauvan peitto. Toivottavasti joku joskus saa tytön...