Miehen kolmekymppisiä juhlitaan vähän useammassa osassa. Kavereille juhlat on vasta kesäkuussa, tänään lauantaina oli sukulaisia ja torstaina pyörähti miehen veli ja kaveri. Tällä kaverilla on keliakia, joten jotain gluteenitonta piti tarjota. Pakkasesta olisi löytynyt valmiita gluteenittomia pullia, mutta leipominen voitti valmiit.

Gluteeniton suklaakakku (ohje Sunnuntain gluteenittoman jauhoseoksen kyljestä).

Pohja:

150 g (laktoositonta) margariinia

1,5 dl vettä

3 dl sokeria

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 munaa

Kuorrutus:

50 g (laktoositonta) margariinia

0,5 dl (laktoositonta) maitoa

1 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

tomusokeria niin paljon, että kuorrutteesta tulee sopivaa (ohjeessa 1,5 dl, meillä meni huomattavasti enemmän).

Sulata margariini kattilassa, lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.Sekoita sokeri ja kuivat aineet keskenään. Riko munien rakenne kulhossa rikki. Vatkaa sähkövatkaimella kuivat aineet sekaisin, kaada joukkoon munaseos ja lopuksi kuuma rasva-vesiseos. Vatkaa hyvin. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (jauhota gluteenittomalla jauhoseoksella!). Paista 175 asteessa n. 50 min. Kumoa kakku.

Valmista kuorrutus: mittaa kaikki aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Lisää tarvittaessa tomusokeria. Kaada kuuma kuorrute kuuman kakun päälle. Anna jäähtyä rauhassa viileässä.

Tämä kakku oli hyvää sekä keliaakikon, että meidän "terveidenkin" mielestä.