Jouluaaton kahville tein glögikakun Annikan blogista löytämälläni ohjeella.

Pohja:

  • 150 g piparkakkuja
  • 75 g margariinia

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini. Painele irtoreunavuuan pohjalle. (Suosittelen, että vuuan pohjalle leikataan leivinpaperi ja reunoille laitetaan muovikalvo tms. Hyviä ohjeita näistä löytyy esim. kinuskikissan sivuilta.)

Täyte:

  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 prk (400g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 5 liivatelehteä
  • 1 dl Marlin laimentamatonta glögitiivistettä

Vaahdota kerma. Sekoita hyvin juusto, sokeri ja osa glögiä + yhdistä varovasti vaahtoon. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Keitä noin 4 rkl glögiä ja sulata liuotetut liivatteet glögiin. Sekoita varovasti nostelleen juusto-vaahtoon seokseen. Kaada keksiseoksen päälle ja "heiluta" tasaiseksi.

Pinta:

  • 2 dl Marlin laimentamatonta glögitiivistettä
  • 1 dl vettä
  • 4 liivatelehteä

 Liota liivateet ja kuumenna osa glögistä. Sulata liivatteet. Lisää loppu glögi + vesi. Kaada varovasti (esim. lusikan pintaa pitkin) juustokakun päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.

Jos haluat, niin voit koristella kakun pipareilla. Piparit kannattavat laittaa kakun päälle noin 1-2 päivää ennen tarjoilua (mutta kiilteen hyytymisen jälkeen). Tällöin piparit ovat pehmenneet ja kakkua voi leikata helposti.