Lauantaina meillä pyörähti vieraita, joista yhdellä on keliakia. Tämän vuoksi etsin kakun ohjetta, joka sitten kävisi koko porukalle. Sellainen löytyi tälläkin kertaa Mitä tänään syötäisiin -ohjeista. Minttusuklaapallot jätin pois, korvasin ihan rouhitulla tummalla suklaalla. Hyvin kelpasi, vaikka kinuski olikin ehkä lievästi sanottuna ylikeitettyä. Niin ja ite käytän aina liivatejauhetta, joten alla ohje, jolla oikeasti tein.

  Pohja
2 kananmunaa
2 dl sokeria
150 g mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
  Täyte
1,5 tl liivatelehtijauhetta
1, 5 rkl

vettä

2 dl kermaa
1 tlk
maitorahkaa, vaniljan makuista
3/4 dl sokeria
  suklaarouhetta
  Kuorrutus
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl meijerivoita
  Pinnalle
1 ps (125 g) paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
  suklaarouhetta
 
Voitele ja jauhota irtopohjavuoka mantelijauheella (halkaisija 24 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita manteli- ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.
Mittaa liivatejauhe ja kylmä vesi kulhoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri.
Kuumenna liivatejauheseos hetki mikrossa. Kaada liivateseos ohuena norona rahkaseokseen koko ajan sekoittaen.
Rouhi suklaa karkeaksi. Sekoita ne täytteeseen. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Keitä 15 - 20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Lisää voinokare. Anna kinuskin hieman jäähtyä. Kaada se kakun päälle. Irrota kakku vuoasta. Koristele cashewpähkinöillä ja suklaarouheella.