eilen emännöin eräitä kippokutsuja ja pääsin leipomaan herkkuja gluteenittomana.

Valkosuklainen mansikka-appelsiinikakku

Ohje Hellapoliisi, muokattu gluteenittomaksi

Pohja:

n. 200 g gluteenittomia keksejä

75 g margariinia

Täyte:

2,5 tl liivatejauhetta + 2,5 rkl vettä

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

400 g vaniljarahkaa

yhden appelsiinin raastettu kuori

200 g mansikkaa soseena

100 g valkosuklaata

yhden appelsiinin puristettu mehu

Sulata rasva ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. levitä vuokaan ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

sekoita liivatejauhe veden joukkoon. Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon rahka, appelsiinin kuori ja mehu, mansikkasose ja sula valkosuklaa. Kuumenna liivateseos juoksevaksi ja sekoita rahkaseoksen joukkoon. Levitä pohjan päälle tasaiseksi ja laita jääkaappiin yöksi.

Pinnalle laitoin mansikoita ja mansikkamehusta tehdyn hyytelön.

 

 gluteenittomat hasselpähkinäpiparit

ohje Yhteishyvän ruokamaailma

200 g margariinia

1 dl sokeria

4 dl gluteenitonta jauhoseosta

70 g hasselpähkinäjauhetta

1,5 tl leivinjauhetta

pinnalle hasselpähkinöitä

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne rasvamunaseokseen. Laita taikina n. tunniksi jääkaappiin. Jaa taikina viiteen osaan. pyörittele jauhotetulla leivinpöydällä paloista tankoja. Paloittele tangot  kymmeneen palaan. Pyörittele palat palloiksi. Nosta pellille ja paina pikkuleivän keskelle pähkinä. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia.

 

Gluteeniton mariannesuklaakakku

ohje Mantan Kyökki modattuna

 5 dl gluteeniton jauhoseos

1 tl soodaa

4 rkl kaakaojauhetta

1 pss Mariannecrushia

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl maitoa

2 munaa

150g sul. margariinia

Sekoita kuivat aineet, lisää maito, muna ja margariini. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 1 tunti.