Nyt on sitten testattu seuraava Novitan uutuusväri. Ihastuin Moda 1/2010 -lehdessä olleeseen tytön liivimekkoon. Ohjeessa oli käytetty Sandnes Smart-lankaa muistaakseni ja raidoitettu sitten ihan itse. Laiskuuden huipentumahan on käyttää valmista raitalankaa siihen, joten hain Novitan 7 veljestä Jättiraitaa. Iidan väritoive ei kovinkaan paljoa yllättänyt "jos siinä on vaaleanpunaista, se on oikein hyvä. Mutta jos ei ole vaaleanpunaista, vaaleanvihreäkin käy". Tässä oli nyt sitten kumpaakin.

 

Lankaa tähän meni 232 g. Puikot 3,5 ja 4 mm. Tämän koko on 116 cm (pienempi olisi ollut 104 cm, enkä niin pientä olisi enää voinut neidille tehdä, enkä jaksanut alkaa värkätä välikokoakaan).

Olkainten kanssa teetti hieman tuskaa. Olin alunperin ajatellut, että teen ne liilalla, kun yläosan ainaoikein-kerroksetkin oli liilat. Liilaa loppui sitten kesken muutama sentti ennen toisenkin olkaimen valmistumista. Siispä purkuun ja miettiä miten tekee. Pinkkejä en niistä halunut, mutta tuo sininen on oikein hyvä mielestäni. Lopusta lankakerästä jäi siis mielenkiintoisia kasoja, kun välistä oli napsittu siniset ja liilat raidat pois. Santeri omikin heti jämät leikkeihinsä, täällä oli eilenkin aikamoiset esteradat. Kaapista löytyneet pinkit napit sopi täydellisesti.