Neiti Nöttösen ristiäiset oli tänään ja pyynnöstä tein sinne mangojuustokakun. Teen juustokakut Tupperwaren juustokakkuvuoalla (Samba kakkuvatiin tulee sellaiset reunat). Ongelmana on, että kyseinen vuoka on paljon suurempi kuin normaalit ohjeet ja aina saa sitten miettiä monenkokertaisesti niitä ohjeita tekee. Tämä sopii siis kyseiseen vuokaan, halkaisija kai 27 cm. Kakku oli hyvin herkullista, täyte ihanan pehmeää ja raikasta. Päälliseen laitoin hieman liian vähän liivatelehtijauhetta ja näin ollen se hieman valui leikattaessa. Tähän ohjeeseen lisäsin jauheen määrää.

1238945294_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mangojuustokakku (laktoositon)

Pohja:

reilu 250 g digestivekeksejä  (tarkista laktoosittomuus, osa digestiveistä sisältää laktoosia!)

75 g laktoositonta margariinia

Täyte:

4,5 tl liivatelehtijauhetta

3/4 dl mangotölki lientä

1,5 tlk säilykemangoa soseena (vähän alle 400 g mangoa)

450 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl sokeria

1,5 tl vaniljasokeria

1 sitruunan mehu (n. 3/4 dl)

6 dl laktoositonta kermaa

Päälle:

4 dl mangososetta (= 4 pilttipurkkia)

2,5-3 tl liivatelehtijauhetta

4 rkl vettä

 

Sulata margariini ja sekoita siihen murskatut keksit. Levitä vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.

Kiehauta mangotölkin liemi ja sekoita siihen liivatelehtijauhe. Anna seistä viitisen minuuttia. Sekoita keskenään tuorejuusto, mangosose, sokerit ja sitruunamehu. Lisää liivatelehtijauheseos. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se varovast tuorejuustoseokseen. Kaada keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi.

Kaada kattilaan mangososeet ja vesi. Kiehauta ja lisää liivatelehtijauhe. Anna seistä viitisen minuuttia. Kaada juustokakun päälle lusikan kautta. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.