Tälle päivälle oli suunniteltu pikkuveljen perheen vierailua meille, joka valitettavasti peruuntui heidän pikkuneidin sairastelun vuoksi. Kakun olin jo ehtinyt tehdä, joten pakattiin kakku mukaan ja käytiin miehen mummolassa. Ja pikkuveljen perheellekin vietiin palanen kakusta samalla reissulla. Meidän mielestä oikein herkullinen kakku. Tämän ohje Kinuskikissan. Meiän Tupperwaren vuokaan tein pohjan tuolla isommalla annoksella (340 g pipareita), ehkä vähän vähempikin olisi riittänyt.
Pohja:
340 g piparkakkuja
125 g voita tai margariinia
Piparkakkutäyte:
2 tl liivatejauhetta
2 rkl vettä
3 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 tl piparkakkumaustetta
200 g vaniljarahkaa
3 valkuaista
Kinuskikiille:
1 tl liivatejauhetta
1 rkl vettä
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
Kermapursotus:
1 ½ dl kermaa
1 tl sokeria
2 tl vaniljakreemijauhetta
Murskaa piparkakut. Sulata voi ja lisää joukkoon piparimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle.
Laita liivatejauhe mukiin kylmän veden kanssa.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon piparkakkumauste ja vaniljarahka.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-rahkaseoksen kanssa.
Kuumenna liivatejauheseos mikrossa. Lisää ohuena nauhana sekoittaen täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.
Laita kiilteen liivatejauhe kylmään veteen.
Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Kuumenna liivateseos ja sekoita kinuskiseoksen joukkoon. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen.
Kaada kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia. Koristele pursotuksilla
Kommentit