Tulipas herkullinen yhdistelmä otsikoksi. Tänään kuitenkin oli Santerin nimpparit ja niitä juhlistettiin pienellä porukalla. Tarjoiluksi olin kaavaillut vain kaura-omenapiirakkaa, mutta Santeri toivoi myöskin kakkua. Tässä kuitenkin ensin meidän perheen perinteinen kauratorttu, jonka väliin siis laitoin tällä kertaa omenahilloa, mutta mikä vaan muukin hillo käy.

Kauratorttu

3 munaa

3 dl sokeria

200 g sulatettua margariinia

2 dl maitoa

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Kauraseos:

150 g sulatettua margariinia

1,5 dl sokeria

6 dl kaurahiutaleita

-marmeladia

Munat ja sokerit vaahdotetaan. Lisätään sulatettu margariini. Keskenään sekoitetut kuivat aineet sekoitetaan taikinaan vuorotellen maitojen kanssa. Kaadetaan pellille ja paistetaan puolikypsäksi 200 asteessa. Levitä pinnalle marmeladi ja kauraseos. Paista ruskeaksi

Tämän lisäksi tarjolla oli "kakkuna" charlottaa

Oli herkullisempaa, mille kuva näyttää. Ohje Ulla Svenskin Unelmakakuista. Ohje oli vähän mitä oli. Mun mielestä, jos ohjeessa lukee 0,5 dl kaakaojauhetta, pitäisi vieressä olevassa kuvassakin olla käytetty kaakaojauhetta. No ei ollu. Samoin ohjeessa ei ollut laitettu tortuista pohjaa, mutta kuvassa oli. Pistettiin täytteeksi kuningatarjäätelöä. Namia oli, ja kasassa oli vielä n. 2 tuntia pakasteesta ottamisen jälkeenkin.

Ja sitten Siirille valmistui keskiviikkona ensimmäiset 3 L-kokoista taskuvaippaa.