tai ainakin näistä viime aikojen blogikirjoituksista saa varmasti sellaisen kuvan. Jokinen neulejuttukin on vähän edistynyt, mutta kun projekteja on kesken useampi samaan aikaan (säärystintä, sukkaa, toista sukkaa, tiskirättiä...) ja muutama muukin on suunnitteilla. Yksi vauvan peitto olisi valmiina, mutta en ole saanut aikaiseksi ottaa siitä kuvia blogattavaksi...
Kuluneella viikolla kävin tutkailemassa ompelukoneitakin. Mahdollisesti löysin juuri sen, mitä haluan. Pitänee vielä vähän miettiä ja katsella (ja odotella ensi kuun koulutustukea...)
Tässä kuitenkin viikonlopun leipomistuotoksia
Tervahovin erikoinen
Tämä ohje on peräisin äidin kätköistä. Äiti on muistikuvieni mukaan saanut ohjeen opiskellessaan jotain ruokapuolen koulutusta ollessani ala-asteella ehkä neljännellä luokalla. Tämä on ehkä kaikkeista paras versio porkkanakakusta, mitä olen saanut - ja ehdottomasti varmastikin kaloripitoiskinkin.
5 munaa
5 dl sokeria
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
7,5 dl vehnäjauhoa
2,5 dl öljyä
7,5 dl hienoa porkkanaraastetta
kuorrutus:
100 g voita
200 g sulatejuustoa
400-500 g tomusokeria
5 tl vanilliinisokeria
pinnalle:
mantelirouhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muut aineet. Paista 175 asteessa n. 30 min.
Sulata voi ja sulatejuusto kattilassa. Lisää tomusokeri ja vanilliinisokeri sihdin läpi (muuten tulee helposti kokkareita!).
Omenapaistos
Tämä ohje on mahdollsesti ollut Yhteishyvän Ruokamaailmassa joskus. Todella makoisaa, erityisesti lämpimänä.
5 dl vehnäjauhoa
2 dl sokeria
1 tl kanelia
225 g margariinia
Täyte:
1 kg kuorittuja omenoita viipaleina
1 tl kanelia
fariinisokeria
Sekoita taikina-ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Painele 2/3 taikinasta irtovuoan pohjalle ja reunoille. Levitä omenaviipaleet vuokaan ja ripottele päälle kaneli ja fariinisokeria. Ripottele loppu taikina päälle. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.
Kommentit